Dođite da zajedno razmišljamo o nauci: Otvoren Naučni klub u Beogradu

Centar za promociju nauke je danas svečano otvorio Naučni klub Beograd, koji se nalazi na stalnoj adresi u Ulici Kralja Petra 46.

Dođite da zajedno razmišljamo o nauci: Otvoren Naučni klub u Beogradu Foto: Promo

Otvaranju je, pored brojnih zvanica, prisustvovao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a prisutnima se obratio i direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević.

„Vrlo sam srećan zbog otvaranja Naučnog kluba u Beogradu. Uveren sam da ćemo uspeti da proširimo ovu priču, ne samo iz redovnih budžetskih sredstava, već i korišćenjem postojećih resursa“, izjavio je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

U Srbiji prošle godine otvoreno 12 Naučnih klubova širom Srbije

Naučni Klub Beograd je rezultat rada velikog broja ljudi”, rekao je direktor Centra Nemanja Đorđević. On je podsetio prisutne goste da je od otvaranja prvog Naučnog kluba u Leskovcu prošlo tačno 12 meseci i jedan dan. 


Foto: Promo

„Naučni klub Beograd je odgovor Centra za promociju nauke na krizu znanja i naučne kulture. Ovo je mesto na koje vas pozivamo da dođete da zajedno razmišljamo o nauci, da se igramo i da se ne plašimo da pogrešimo“, iistakao je Đorđević.

Otvaranje Naučnog kluba počelo je uz zvuke svemira i nastup muzičke grupe Mistake Mistake. 

Umetnička grupa Karkatag je povodom otvaranja postavila svoj ineraktivni rad „Posle sigurnosti“ u izlogu Kluba, koji će služiti kao mikrogalerija dostupna svim prolaznicima u Ulici kralja Petra i posetiocima Kluba. 

Nastavak vas očekuje na narednoj strani >>>bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...