Čovek koji je zbog ljubavi biciklom prešao 6.500 km od Indije do Švedske

Inspirisan proročanstvom, indijski ulični umetnik PK Mahanandia je odlučio da se upusti u neizvesnu avanturu zbog žene koju voli. Danas, više od 40 godina kasnije, i dalje su zaljubljeni kao prvog dana.

Govoreći o svojoj ženi PK se jasno seća datuma kad je prvi put ugledao, kao i toga da mu je pri sledećem susretu rekla da je bik u horoskopu i da svira flautu.

Kada su se sreli treći put, PK je rekao Šarlot da će je oženiti, a pošto se i on njoj dosta svideo, predložila je da posete njegovo selo. Tamo je ona upoznala njegovu porodicu i sprovedena je plemenska ceremonija njihovog venčanja.

 

 

Bili su zajedno 2 ili 3 nedelje kad je ona morala da se vrati kući. Godinu i po dana su se dopisivali, a onda je on rešio da proda sve što ima i kupi bicikl kojim će otići do nje. Zaljubljeni mladić je imao i malo sreće, pa se dešavalo da mu put olakšaju kamiondžije koje su ga prevozile određeni deo puta.

Većinom je spavao pod otvorenim nebom, u vreći za spavanje, a nekad bi mu ljudi ponudili smeštaj u zamenu za portrete koje bi napravio. PK priča i da je upoznao dosta ljudi, tada hipika, koji su mu davali hranu i instrukcije kako da se snalazi. Najveća prepreka na njegovom putu, kaže, bila su njegova razmišljanja i sumnje.

Danas, PK i Šarlot su u braku više 40 godina, a on tvrdi da je recept za srećan i uspešan brak ostaviti svoj ego napolju kad se dođe kući.

Izvor: Novosti

*Pratite nas na Instagramu >>> https://www.instagram.com/ngmsrbija/

 

*Pratite nas i na Twitteru >>>https://twitter.com/NGSrbijabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje u majskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.