Tajni svet viteškog templarskog reda: Zečjom rupom do podzemnih pećina starih 700 godina

Jedan metar ispod naizgled običnog polja farmera nalazi se podzemni „hram“ vitezova Templara u Šropširu. Pogledajte video koji pokazuje neverovatnu unutrašnjost ovih pećina...

Tajni svet viteškog templarskog reda: Zečjom rupom do podzemnih pećina starih 700 godina Foto: Profimedia

Fotograf Majkl Skot iz Birmingema je otišao da istražuje pećine i vratio se s neverovatnim fotografijama podzemnih pećina.

Svojim fotografijama nam je otkrio delić intrigantne mreže pećina koje se kriju ispod zečje rupe, a za koje se veruje da su ih izgradili Vitezovi Templari pre 700 godina. Ove tajne odaje u Šropširu se nalaze ispod polja farmera blizu grada Šifnala.


Foto: Profimedia

Son Dong: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost najveće pećine na svetu (VIDEO)

„Šetao sam preko polja kako bi našao zečju rupu, ali ako ne znate gde se tačno nalazi, lako možete da je promašite. S obzirom na to koliko se dugo ove pećine nalazi tamo, u neverovatnom su stanju i u pitanju je nešto poput podzemnog hrama. Moram sam da čučnem, ali jednom kad sam sišao dole, bilo je potpuno mirno. Bilo je samo nekoliko paukova i to je to. Padala je kiša tako da je nagib ka zemlji bio prilično blatnjav, ali unutar pećine je bilo suvo“, rekao je fotograf Majkl Skot.


Foto: Profimedia

Do ovih pećina može da se dođe jedino puzanjem, a nalaze se jedan metar ispod zemlje i isklesane su u peščaru.

Nastavak priče o pećina i video vas očekuju na narednoj strani >>> bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.