Kako možete provesti jedan dan u Bangkoku?

Vožnja kanalom, hramovi, lutkarsko pozorište... Otkrijte šta sve možete da pogledate za 24 sata u haotičnoj tajlandskoj prestonici, koju zovu i azijska Venecija.

Kako možete provesti jedan dan u Bangkoku? Foto: Profimedia

Haotičan grad, kakav je Bangkok, prepun je zanimljivih izleta i jedinstvenih doživljaja. Tajlandska metropola se možda ne može obići cela za jedan dan, ali uz dobar plan, uspećete da posetite glavne atrakcije.

Pre svega, treba svuda putovati "tuk-tukom", malim taksijem motorom, koji se provlači kroz zakrčene ulice. Pre ulaska u "tuk-tuk" dogovorite se o ceni, a možete ga iznajmiti i na ceo dan, pišu Novosti.

10.00

U palati Vat Po se nalazi najvažniji hram u čitavom Tajlandu. Prepun je turista. Ovde je rođena tai-masaža, a posetiocima je najinteresantniji ogromni zlatni Buda. Ko ne voli gužvu može da poseti Vat Suthat, gde se nalazi bronzani Buda. Čitav kompleks je bogato ukrašen i vredan posete.

12.00

Tajlandska hrana je veoma ukusna, a na ulici svi jedu pad tai, som tam, jela sa pirinčem... Obavezno treba probati durian, slatko voće koje ima specifičan, za mnoge neprijatan miris.

14.00

Tajland je poznat po tradicionalnom, lutkarskom pozorištu. Lutke igraju narodne poučne priče iz Ramajane, a lepa predstava (počinju svakog dana u 14 časova) se može pogledati u umetničkoj kući Baan Silapin.

Nastavak vas očekuje na sledećoj strani >>>bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.