Žena koja pleše dok joj 10.000 pčela prekriva telo (VIDEO)

Sara Mapeli stapa se s prirodom na nesvakidašnji način.

Žena koja pleše dok joj 10.000 pčela prekriva telo (VIDEO) Foto: YouTube/Printscreen

Četrdesetpetogodišnja Mapelijeva navikla je na interakciju sa pčelama.

Kako bi ih privukla, ona maže grudi feromonima koje matica ispušta kako bi kontrolisala košnicu. Zatim pčelari oslobađaju pčele, a one polako prekrivaju njeno telo.

Otkrijte: 59 stvari koje pčele zzznaju

„Ja sam kao drvo iznad kojeg je ogroman tornado koji se sve više smanjuje dok pčele sleću“, kaže Mapelijeva i priznaje da može biti neprijatno prekriti nago telo hiljadama ovih insekata. Mnogo puta je, kako kaže, zadobila ubode. Međutim, ona sve to vidi kao deo terapije.

Ova umetnica i, kako sebe naziva, isceliteljka počela je čak da koristi pčelinji otrov i slične prirodne proizvode za lečenje svojih klijenata i veruje da je veoma važno živeti u takvom jedinstvu s prirodom.

60 sekundi koje nećete zaboraviti: Kako se rađaju pčele (VIDEO)

Dok pleše s njima, ona stvara nešto što naziva meditativnom atmosferom pokreta, energije i zvuka. Takođe, ona na ovaj način pokušava da podigne svest ljudi o tome koliko su ova stvorenja važna za našu ishranu i koliko je velika njihova uloga u ekosistemu. Pored svega toga, Mapelijeva svojim klijentima nudi i savete o tome kako mogu da zaštite ove insekte.

Njen neobičan kratak film o ovom interesantnom iskustvu privukao je toliko pažnje da je  objavljen i na kanalu National Geographic na sajtu YouTube.ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.