Koje biste ime vi dali oluji?

Svi zainteresovani imaće priliku da imenuju oluje u Velikoj Britaniji i Irskoj kako bi javnost obratila više pažnje na vremenske nepogode pre nego što se one dogode.

Koje biste ime vi dali oluji? Foto: Profimedia

Britanska Kancelarija za meteorologiju pozvala je javnost da predloži imena za oluje u ovoj zemlji, a proces „kumovanja“ odvijaće se na društvebnim mrežama.

Pogledajte: Munje iznad Beograda (VIDEO)

Naime, svi zainteresovani bi trebalo da „tvituju“ svoje predloge na @metoffice uz „haštag“ #nameourstorms, a predloge mogu slati i putem zvanične stranice Kancelarije za meteorologiju na društvenoj mreži „Fejsbuk“ ili elektronskom poštom.

Nakon što lista predloga bude zaključena, biće doneta odluka o tome koja će od ponuđenih imena biti iskorišćena.

Pročitajte: Ko želi olujni oblak u kući? (VIDEO)

Britanska Kancelarija za meteorologiju pokrenula je ovaj zanimljiv projekat u saradnji s irskim meteorološkim zavodom Met Eriejenom, te će se predlozi koje će britanska institucija dobiti putem društvenih mreža naći na spisku s predlozima irskog zavoda.

Cilj projekta je da se uspostavi jedinstven sistem imenovanja oluja u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Irskoj, kao i da se podigne svest o vremenskim nepogodama i njihovim posledicama pre nego što do njih dođe.

Saznajte: Odakle potiču uragani?ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.