Izlazak šimpanzi iz zatočeništva nakon 30 godina (VIDEO)

Nakon što je gotovo čitav svoj život provela u kavezima, grupa radoznalih šimpanzi stajala je pred otvorenim vratima, zbunjeno gledajući ka slobodi.

Izlazak šimpanzi iz zatočeništva nakon 30 godina (VIDEO) Foto: YouTube

Zahvaljujući Austrijskom centru za spasavanje životinja, prekinut je niz od trideset godina svakodnevnog testiranja nad čak 38 šimpanzi.

Saznajte i kakve su majke šimpanze.

Neke od njih rođene su u afričkim džunglama, odakle su kao sasvim male odnesene u evropske laboratorije, dok su neke čak i rođene u zatočeništvu.

Posle pune tri decenije, 2011. godine, pomenuta austrijska organizacija pobrinula se da ova izmučena bića konačno steknu slobodu i rade ono što je u njihovoj prirodi - gledaju vedro nebo, penju se po granama i uživaju u jedinstvu s prirodom.

Pogledajte i: Ugrožene životinje "u delovima"

Trenutak kada su ove radoznale životinje osetile da je sloboda pred njima je, srećom, ovekovečen, a reč je o prizoru pred kojim je teško ostati ravnodušan. Naime, šimpanze su najpre zbunjeno posmatrale otvoren prostor pred sobom, dodirivale zidove, a potom zakoračile na travu i počele da istražuju svet u kom će konačno biti slobodne.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.