Zatvoreni filmski konkursi Green Fest-a

Na konkurs za prijavu filmova za prikazivanje na Međunarodnom festivalu zelene kulture „GREEN FEST“ je pristiglo 88 filmova iz 22 zemlje sveta...

Zatvoreni filmski konkursi Green Fest-a

Autori i ljubitelji filmske umetnosti iz zemlje i sveta su imali priliku da u periodu od 01. juna do 10. oktobra prijave svoja ostvarenja u kategorijama kratki i amaterski film koja se odnose na temu Festivala „Urbana ekologija i održivi razvoj. Lista izabranih radova će biti dostupna na zvaničnoj prezentaciji Festivala (www.greenfest.rs) od 5. novembra, dok će autori selektovanih filmova biti u konkurenciji za neku od priznanja  Festivala i  Samsung nagrada.

„Green Fest“ se ove godine održava u Domu Omladine od 14. do 16. novembra. Tokom ta tri dana, publika će imati prilike da vidi bogat filmski program savremene svetske produkcije, kratke i amaterske filmove u takmičarskoj kategoriji, program eko animiranih filmova, kao i retrospektivu „zelenih“  festivala iz regiona. 

Među odabranim filmskim ostvarenjima, selektora revijalnog programa Igora Toholja, su višestruki dobitnici festivalskih nagrada, „Play Again“ o posledicama koje detinjstvo otuđeno od prirode ostavlja na decu,  „Island President“ o bivšem predsedniku Maldiva Mohamedu Našidu koji se suočava sa najtežim zadatkom ikada, da sačuva svoju zemlju kojoj preti nestanak usled posledica klimatskih promena, kao i  filmovima  „Switch“ i „Chernobyl forever“ o energiji.

Svi posetioci će moći da uživaju u izložbama Nacionalne Geografije, Svetskog fonda za prirodu (WWF) i Zelene Bete na temu „Urbana ekologija i održivi razvoj“, da se upoznaju sa „zelenim“ inicijativama, umetnicima, organizacija, i proizvodima, i da se uključe u kreativne, filmske i ekološke radioince, predavanja i debate.

Green Fest organizuje Centra za unapređenje životne sredine, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Samsung-a  i mnogih drugih organizacija i institucija. Više informacija o ovogodišnjem Festivalu, programu i načinima za uključivanje u raznovrsne programe možete pronaći na www.greenfest.rsostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.