Narandžasto nebo iznad Urala

Neverovatno jasno narandžasto svetlo obasjalo je nebo iznad Urala 14. novembra. Mediji se pitaju da li je u pitanju novi meteor, vojna vežba, a neki navode i da je u pitanju delo vanzemaljaca.

Narandžasto nebo iznad Urala Foto: Youtube

Meštani oblasti Sverdlovsk zabeležili su bljesak na brojnim video snimcima, a naučnici i nadležne državne službe se još muče da pronađu objašnjenje nesvakidašnjeg događaja. Bljesak je trajao desetak sekundi, a jedan od vozača zabeležio ga je kamerom iz svog automobila, kasnije ga je postavio i na YouTube. Nakon toga veliki broj ljudi se javio da kaže da su videli misteriozno svetlo.

Ruski mediji preplavljeni su različitim objašnjenjima tog fenomena - i kreću se od onih da je u pitanju novi meteor poput onog koji je prošle godine pogodio Sibir i povredio više od hiljadu ljudi, do onih drugih da je u pitanju vojna vežba u regionu.

Lokalne zdravstvene službe nisu izvestile o bilo kakvim nesrećama u vezi sa tim događajem, a nije zabeležen ni zvuk eksplozije. Sa druge strane, astronom Vadim Krušinski odbacuje te teorije i smatra da je takvu svetlost moglo da izazove samo lansiranje rakete u svemir, izveštava Russia Today.

Pogledajte kako je izgledao ovaj fenomen.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje u junskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.