Zastrašujući prizor brojnih ajkula na peščanoj plaži (VIDEO)

Na obalama Severne Karoline na stotine ajkula je viđeno na plaži, plivajući kao i iz talasa, mlatarajući repovima i napadajući sve okolo u lovu na plave ribe (Pomatomus saltatrix). Prizor je za sve u blizini bio zastrašujuć.

Zastrašujući prizor brojnih ajkula na peščanoj plaži (VIDEO) Foto: Wikimedia Commons

U četvrtak, 9. oktobra oko podneva, na povratku sa pučine nedaleko od obale u Severnoj Karolini, nekolicina posmatrača prisustvovalo je nečemu nalik na besnom hranjenju ajkula. Muškarci su bili na pecanju večere kada su naišli na više od stotinu ajkula koje napadaju mlade plave ribe.

Kako su se morski galebovi i pelikani pridružili gozbi, ljudi su se bacili na surfovanje, hvatajući ribu bez upotrebe mamaca. Više od pet minuta, ajkule su posmatrane kako uplivavaju i isplivavaju, dok su neke ostale nasukane u besu.

Doni Grigs, kamerman koji je zabeležio događaj je dugogodišnji ribar koji lovi harpunom, roni, pliva i surfuje često u ovim vodama oko Kejp Lokauta. Prisustvo ovih ajkula ocenjuje veoma dobrim znakom, tj. znakom da je ekosistem u ovim vodama zdrav.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...