Nagradni konkurs za očuvanje kulturne baštine

Društvo za akademski razvoj drugu godinu zaredom pokreće kampanju za promociju kulturne baštine u Srbiji, pod nazivom "Kultura na dar 2", koja traje do 1. novembra 2014. godine.

Nagradni konkurs za očuvanje kulturne baštine Foto: Društvo za akademski razvoj

Pravo učešća imaju svi koji snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Teme filmova su podeljene u tri kategorije: ljudi, mesta i događaji. Broj autora je neograničen, kao i njihov uzrast, a film može biti snimljen bilo kojom vrstom kamere ili montiran u bilo kom programom, dokle god se ne krše autorska prava, odnosno, dokle god film predstavlja stopostotni rada autora.

Svi filmovi koji do 1. novembra u 23.59 stignu na adresu kampanje: kulturanadar@gmail.com, biće objavljeni na zvaničnom Jutjub kanalu Društva za akademski razvoj, kao i na društvenim mrežama, gde će svi zainteresovani imati prilike da u njima uživaju. Osim filma, za učešće je potrebno poslati osnovne podatke o svim autorima.

Nakon završetka konkursa sledi period glasanja za najbolje filmove. Za tu priliku oformljen je petočlani stručni žiri, a biće omogućeno i javno glasanje na zvaničnom sajtu kampanje. Svečana dodela nagrada biće organizovana sredinom novembra.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...