Evo kako napad ajkule zapravo izgleda! (VIDEO)

U zapadnom Karipskom moru, gde je voda boje safira i gde plaže ostavljaju bez daha, Džejson Dimitiri je bio na nekoliko sekundi od smrti.

Evo kako napad ajkule zapravo izgleda! (VIDEO) Foto: Wikimedia Commons

Krajem prošle nedelje, Dimitri je planirao da kod obližnjeg grebena zaroni i ulovi neke od ukusnih riba za večeru, kada se gotovo niotkuda pojavila karibska koralna ajkula. I za nekoliko sekundi lovac je postao lovina. 20 metara odvajalo je Dimitrija od površine. Kako nije imao drugog izbora, morao je da krene ka površini i pri tom je nekoliko puta pokušao da ubode ajkulu svojim kopljem, koja je iznova i iznova jurišala ka njemu.

"Na obalama Kajmanskog ostrva sam naučio da ronim", rekao je Dimitri nakon što je postavio svoj video na Youtube, "Volim ovo mesto i nastaviću da ronim ovde do kraja svog života."

Takođe, Džejson je izjavio da u Karibima ima previše Lav riba da bi prestao da ih lovi. "Hoću samo da razjasnim da lovim Lav ribe kako bih sačuvao grebene i život u njima. Što se ajkule tiče, znam da je delovala u svom prirodnom okruženju i nemam nikakvu mržnju prema toj vrsti", zaključio je Dimitri.

Pogledajte kako je Džejson uspeo da se izbavi iz ove, malo je reći neprijatne, situacije.ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.