Igrajte igricu koju je kreirala NASA i - spasite planetu!

NASA je kreirala video igru sa namerom da očuva koralne grebene, kojima preti opasnost da potpuno nestanu.

Igrajte igricu koju je kreirala NASA i - spasite planetu! Foto: Shutterstock

U igri NeMO-NETkorisnici kreću u virtuelno putovanje koje ih vodi u najveće morske dubine, gde identifikuju i raspoređuju sve korale na koje naiđu. Za sada je moguće igrati igu an ajfonu, ajpedu ili računaru.

Fotografije koje se koriste u video igri nastale su tokom naučnih ekspedicija u realnom životu, a igra će pomoći naučnicima da lakše sastave mapu koralnih grebena u svetu, što bi trebalo da pomogne u njihovom očuvanju pre nego što bude kasno.

U poslednjih nekoliko godina naučnici iz Nase posmatraju okeane, koristeći nove koji koriguju optičku distorziju vode da bi prikazali jasniji i detaljniji snimak vode.

Pomoću instrumenata koje su montirali na dronove i druge letelice naučnici su zabeležili 3D snimke korala, algi i morskih trava koje pokrivaju dna okeana, tokom ekspedicija u Portoriku, Gvamu i Američkoj Samoi.Sada naučnici moraju da sortiraju sve prikupljene podatke, u čemu će im igra NeMO-NET pomoći, piše Gizmodo.

Igrajući NeMO-NET možete da pretražujete sve snimke sa pomenutih ekspedicija, učite o različitim vrstama korala i označite gde se sve pojavljuju.

Takođe možete da osvojite značke i pratite svoj napredak. Igrica ima odličnu grafiku i ambijentalnu muzičku podlogu.

Svi podaci koje igrači generišu služe za obuku superračunara da sam nauči da indentifikuje korale.

Izvor: Originalbonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.