Zelena australijska žaba pojela jednu od najotrovnijih zmija na svetu (FOTO)

"Bio sam svedok jednoj od najneverovatnijih situacija ikad", napisao je na svom Fejsbuk profilu Džejmi Čapel koji je fotografisao žabu kako jede jednu od najotrovnijih zmija na svetu.

Zelena australijska žaba pojela jednu od najotrovnijih zmija na svetu (FOTO) Foto: Shutterstock

Zelena australijska žaba čudesno je preživela ujede jedne od najotrovnijih zmija na svetu, dok je pokušala da je pojede.

Džejmi Čapel, vlasnik Snake Take Away and Chapel Pest Control, dobio je poziv iz doma u Stjuartu, predgrađu Taunsvila u Australiji. Naime, pozvala ga je jedna gospođa koja je tražila da joj iz dvorišta skloni treću najotrovniju zmiju na svetu - tajpan ili tigar zmiju (Oxyuranus scutellatus).

Međtuim, dok je bio na putu do njenog doma ona ga je još jednom pozvala i rekla da je zmiju upravo pojela žaba, piše Daily Mail.

"Dok sam stigao, zmija je već nekoliko puta ujela žabu, ali ju je žaba već skoro bila progutala", izjavio je Čapel. "Nisam bio siguran da li će žaba preživeti", nastavio je, "A i nisam bio siguran da li će je povratiti živu, ponovo kod žene u dvorište, pa sam je poneo sa sobom".

Žaba je preživela i ako se i dalje bude osećala dobro, za nekoliko dana će biti vraćena u prirodu.

Džejmi Čapel kaže da zelene australijske žabe jedu gotovo sve, ali da tajpani nisu uobičajeni na njenom meniju, jer su u Taunsvilu veoma retki. "Bilo je ovo jedno neverovatno iskustvo", rekao je Čapel, koji je fotografije podelio na svom Fejsbuk profilu.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje u majskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.