Panika u Italiji: Eruptirao jedan od najaktivnijih vulkana na svetu (VIDEO)

Erupcija vulkana Stromboli, u Italiji, izazvala je niz požara, od kojih su turisti spas tražili u moru, dok je jedan poginuo od kamenja koje se obrušilo na njega tokom šetnje.

Panika u Italiji: Eruptirao jedan od najaktivnijih vulkana na svetu (VIDEO) Foto: Bartolino Leone/ANSA/AP
Na jednoj od omiljenih turističkih atrakcija južne Italije, ostrvu Stromboli, došlo je do erupcije vulkana. Turisti su pred erupcijom bežali u more, dok je jedan izletnik poginuo kada je na njega pala gomila kamenja, a drugi je povređen od niza požara prouzrokovanih erupcijom, izvestio je Rojters.
Iznenadna eksplozija na mediteranskom ostrvu prestrašila je turiste, koji navode da su videli kako vulkan izbacuje užareno kamenje (lapili) i lavu, prenela je italijanska agencija Ansa
Italija ima tri glavna vulkana - Etnu (Sicilija), Vezuv (u blizini Napulja) i Stromboli (na istoimenom ostrvu), koji se smatra i jednim od najaktivnijih vulkana na svetu.
Ostrvo Stromboli nalazi se u Tireanskom moru, severno od Sicilije. Ostrvo ima oko 500 stanovnika i predstavlja jednu od omiljenih vulkanskih turističkih destinacija i lokacija na kojoj bogate i slavne ličnosti grade svoje "vikendice".bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.