Plastika na morskom dnu - apel ronioca da se čuva životna sredina (FOTO)

Grupa ronilaca je zaronila u morske dubine u blizini grada Hataja u Turskoj kako bi skrenulai pažnju na zagađenje plastikom koje ozbiljno preti životnoj sredini i morskim bićima u Sredozemnom moru.

Plastika na morskom dnu - apel ronioca da se čuva životna sredina (FOTO) Foto: Shutterstock

Kamerman agencije Anadolija zabeležio je detalje na kojima se u morskoj vodi mogu videti razni predmeti od staklenih i plastičnih boca, plastičnih kesa, viljuški i raznih kanistera.

Pogledajte i 5 jednostavnih načina da smanjite upotrebu plastike

Mahmut Igde, stručnjak za okolinu s turskog Univerziteta Iskenderun, istakao je da su organizovali ovu akciju kako bi ukazali na opasnost koju predstavlja plastični otpad u morima i kako bi apelovali na građane da se ponašaju odgovornije i čuvaju životnu sredinu.

Pogledajte fotografije:

Dodao je da on oko 15 godina redovno roni u vodama Sredozemnog mora, napominjući da je očuvanje morskog života vrlo važno i za budućnost samih ljudi.

"Mora su nešto što ćemo ostaviti i našoj deci. Moramo odmah delovati kako bi mora u zdravom obliku ostavili budućim generacijama. Zato, glasno poručujemo 'ne plastici'", rekao je Igde.

More plastike: Uznemirujuće fotografije pokazuju kako ljudi zagađuju planetu (VIDEO)

Na kraju je upozorio da svake godine u morima završi na tone plastike koja je kobna za život morskih bića, dodajući da plastični otpad negativno utiče i na živote ljudi.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...