Predstavljen novi motocikl koji se kreće, ubrzava i parkira bez vozača (VIDEO)

Tehnologija samoupravljajućih vozila se sve više razvija i izgleda da će u budućnosti putevi biti puni automobila, kamiona i drugih vozila kojima upravljaju roboti. Nedavno je predstavljen još jedan takav motocikl koji se sam kreće, ubrzava i koči bez ljudskog kontakta.

Predstavljen novi motocikl koji se kreće, ubrzava i parkira bez vozača (VIDEO) Foto: YouTube/printscreen

BMW Motorrad - nemački automobilski deo za motocikle - predstavio je verziju svog R1200GS, samoupravljajućeg vozila za koje je bilo potrebno više od dve godine razvoja. 

Motocikl se sam startuje, ubrzava, a potom velikom brzinom ulazi u krivine na trkačkoj stazi pre nego što se zaustavi, i sve to bez vozača na sedištu.

Iz BMW-a tvrde da vozilo nije napravljeno za potrošače, već kako bi poboljšali svoje sigurnosne karakteristike. Razvijanjem novih sposobnosti pomažu nemarnim vozačima, pružajući im veću stabilnost u vanrednim situacijama.

Pogledajte i Kako je jedan Englez odlučio da spasi Juga

Istraživači su već potrošili na stotine sati razvijajući ovu tehnologiju , i nadaju se da će moći da je primene u budućnosti.

Ali dok se tehnologija razvija, veći deo javnosti je i dalje skeptičan.

Naime, studija mobilnosti kompanije Koks automotiv (Cox Automotive), pokazala je da je svesnost potrošača za vozila bez vozača porasla - mada, ljudi još uvek žele da mogu sami upravljati vozilom. bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...