Izložba humanoidne robotike u Beogradu

Izložba "Rođenje humanoidne robotike: 50 godina Centra za robotiku Instituta "Mihajlo Pupin" posvećenu najstarijoj laboratoriji za robotiku u Jugoistočnoj Evropi biće otvorena 21. decembra u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Izložba humanoidne robotike u Beogradu Foto: Fonet

Izložbom čiji je autor kustos tog muzeja Ivan Stanić ukazuje se na značaj Centra za robotiku i njegova fundamentalna istraživanja sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, najavili su danas organizatori.

U saopštenju je navedeno da su se u Centru "rodile ideje i teorije, koje su zajedno sa praktičnim dostignućima, uticale na razvoj i tok svetske robotike, posebno u Japanu, SAD, Rusiji i Francuskoj".

Pogledajte i 10 najinteresantnijih robota u istoriji

Izuzetan doprinos je ostvaren na polju humanoidne robotike, na kreiranju novih matematičkih modela i softverskih rešenja, kao i na rešenjima za kretanje dvonožnih robota (androida), koja se i danas koriste i svetu. 

Veliki pionirski doprinos je ostvaren i na polju industrijske i edukacione robotike.Izložba će biti otvorena u četvrtak u 18 časova, u Muzeju nauke i tehnike Galerija "Aleksandar Despić", ulaz iz Dobračine ulice broj 51.ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je februarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.