Ljubav prema životinjama ovekovečena nezaboravnim fotografijama mladog avanturiste

Alan Dikson putuje po svetu i na svakom koraku beleži svoju veliku ljubav prema najrazličitijim životinjskim vrstama, šetajući, pričajući i slikajući se sa njima u simpatičnim pozama.

Ljubav prema životinjama ovekovečena nezaboravnim fotografijama mladog avanturiste Foto: Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Putnik Alan Dikson, koji je poreklom iz Vikloua u Irskoj, poseduje veliku kolekciju neverovatnih slika sa različitim životinjskim vrstama. 

U foto-albumu ovog 29-godišnjaka (koga su prozvali pravi dr Dulitl) mogu se pronaći spektakularne slike, na kojima se smeje i uživa sa kengurima, kamilama, kvokama i morskim lavovima.

Na nekim fotografija ga možete videti i u svečanim pozama, sa šeširom Deda Mraza.

Your Shot: Najlepše fotografije životinja nastale u Srbiji

Na nezaboravnom putovanju kroz Kanadu, Island, Norvešku, Aziju i Australiju je zabeležio veliki broj slika, čijim je postavljanjem na društvene mreže izazvao brojne pozitivne reakcije.

„Postoji nešto magično u vezi sa životinjama što ne mogu da definišem. One ne mogu da pričaju sa nama, ali ipak prihvatamo njihovo prisustvo. One nam donose toliko sreće i radosti i oslobađaju nas stresa, a ljudi se ipak distanciraju od prirode svaki dan“, kaže Alan.

Budući da se slikao sa brojnim ekstremnim vrstama, Alen priznaje da ne postoji specijalna tehnika kojom odobrovoljava životinje da se slikaju sa njim. Otkriva da je ključni faktor da se životinje osete prijatno u vašem prisustvu, a u tome vam može pomoći jedino strpljenje.

Saznajte i 12 fotografija životinja u prenatalnom perioduslike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.