Ada OPEN: Zaronite ispod Savskog jezera

Na tradicionalnom takmičenju “Ada OPEN – IUPC 2015.” koje je održano prošlog vikenda u Beogradu, nastupio je 21 takmičar sa ciljem da fotografiše ono što prosečni Beograđanin nikada nije video.

Ada OPEN: Zaronite ispod Savskog jezera Foto: Ada OPEN - IUPC 2015.
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Uslovi za nadmetanje su bili odlični, tako da su fotografi snimili zaista dobre fotografije. U subotu, prvog dana takmičenja na programu je bilo ronjenje. Fotografi su imali na raspolaganju 5 sati da naprave što kvalitetnije slike u kategorijama ambijent, riba i makro. Izuzetno prozirna voda i obilje ribe doprineli su da se ispod površine Savskog jezera naprave fascinantni snimci.

Pogledajte i: Doba kada su teritorijom današnjeg Beograda krstarili mamuti

U nedelju je bilo žiriranje koje je još jednom obavio žiri u sastavu Predrag Vučković (Red Bull Team), Milan Živković (Refoto), Igor Rill (National Geographic Srbija) i Vladan Milisavljević (Ultramarin). 

Saznajte i: Prošetajte najstarijom sačuvanom beogradskom ulicom

Zahvaljujući podvodnoj fotografiji u prilici smo da vidimo da na samo 4 kilometra od centra Beograda, u jezeru Ada Ciganlija živi izuzetno raskošan živi svet, te da su jezera Srbije tokom proleća jako zanimljiva ronilačka odredišta.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.