Sin najvećeg zeca na svetu će biti još veći od svog oca rekordera

Verovatno ste čuli za Darijusa, zeca dugačkog 1,3 metra i teškog 22,2 kilograma. Međutim, njegov mladunac Džef preti da nadmaši svog poznatog tatu.

Sin najvećeg zeca na svetu će biti još veći od svog oca rekordera Foto: Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Naime, Darijusov sin je već dugačak više od jednog metra, a procenjuje se da će rasti još šest meseci. Njegova vlasnica Anet Edvards sigurna je da će Džef naslediti očevu titulu najvećeg zeca na planeti.

Fotografija: Kada se zec nasmeje

Reč je pripadnicima kontinetalne džinovske rase zečeva koja se dugo gajila zbog mesa, ali kako su se pokazali kao veoma inteligentni, ljudi su počeli da ih čuvaju kao kućne ljubimce.

Iako deluju pomalo neobično, Darijus i Džef su isti kao i svi drugi zečevi.

Upoznajte najveći živi organizam na svetu

„Oni su veoma opušteni i vole pažnju“, rekla je medijima Edvardsova i dodala da se oni odlično slažu i s decom i s ostalim životinjama. Štaviše, Džefov najbolji prijatelj je pas Kej.

Kako ponosna vlasnica zečeva rekordera objašnjava, ona godišnje na ishranu svojih zečeva troši nešto više od 6.500 evra, koje odvaja za oko dve hiljade šargarepa, sedam stotina jabuka, balu sena i posebnu zečju hranu.

Otkriven najveći dinosaur na svetu

Darijus i Džef, zbog toga koliko im je prostora neophodno, žive u kućicama za pse u dvorištu porodice Edvards.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.