Your Shot: National Geographic izabrao najlepše fotografije u 2019. godini (FOTO)

Prelistajte galeriju i pogledajte očaravajuće fotografije koje su dobile najviše glasova na čuvenom takmičenju časopisa National Geographic.

Your Shot: National Geographic izabrao najlepše fotografije u 2019. godini (FOTO) Foto: Weimin Chu/Your Shot/ National Geographic
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

National Geographic je objavio rezultate svog tradicionalnog takmičenja za najbolju fotografiju. Za konkurs je prikupljeno više hiljada neverovatnih fotografija, a pobednici su traženi u kategorijama "priroda", "gradovi" i "ljudi."

Glavna nagrada od 7.500 dolara otišla je u ruke fotografu Vejminu Čuu za očaravajuću fotografiju zime na Grenlandu. Fotografija prikazuje ribarski gradić Upernavik čiji su sićušni, šareni domovi prekriveni snegom i gustom maglom. “Osećaj je bio više nego harmoničan. Cela zemlja je bila pod snežnim prekrivačem, a plavičasta boja sumraka učinila je mesto još hladnijim. Ipak, svetlost sa prozora, ulične svetiljke, kao i porodica od troje ljudi, doprineli su da prizor izgleda toplije”, kaže Ču. “Na fotografiji mi se najviše dopadaju kontrast i raspoloženje.”

Godišnji foto-konkurs privukao je učesnike iz više od 150 država. Žiriranje se sastojalo od mnogobrojnih rundi procena na osnovu kreativnosti, kvaliteta fotografije i autentičnosti sadržaja.

Sve fotografije takmičenja možete da pogledate na zvaničnom portalu časopisa National Geographic.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.