U Njujorku otvoren Muzej špijunaže (FOTO)

Posetioci će moći da nauče ponešto o prošlosti i sadašnjosti špijuniranja, od mašina za obradu šifara iz Drugog svetskog rata do najpoznatijih imena u špijunaži i njihovih poduhvata.

U Njujorku otvoren Muzej špijunaže (FOTO) Foto: AP/Seth Wenig

Muzej Spajskejp otvoren je u Njujorku, a posetioci mogu da saznaju podatke o elementima špijunaže, njenoj istoriji i kakve vrste špijunaže postoje.

Posetioci će, takođe, moći da nauče ponešto o prošlosti i sadašnjosti špijuniranja, od mašina za obradu šifara iz Drugog svetskog rata do najpoznatijih imena u špijunaži i njihovih poduhvata.

Otkrijte i Kako je Meri Tiso stvorila voštanu imperiju

Izložbe u muzeju na Menhetnu se ne fokusiraju samo na prošlost, već se u njemu nalazi i segment o programima za razmenu poruka poput Whatsapp-a i koliko dugo će poruke na njemu ostati šifrirane, kao i saveti o tome kako ograničiti sajber izloženost.

Foto: AP/Seth Wenig

U muzeju postoji i izložbeni prostor gde se nalaze kamere za neke od najpoznatijih i najčešće korišhenih društvenih medija, kao što su Fejsbuk, Tviter i Instagram.

Pogledajte i 25 najboljih muzeja na svetu

Posetioci mogu da prođu niz testova koji će im pokazati spremnost od sposobnosti posmatranja do preuzmanja rizika, kako bi videli koja bi im špijunska uloga odgovarala.

Izložbeni prostor podeljen je više segmenata na šifrovanje, obmanu, hakovanje, vojni sajber, obaveštajni deo, praćenje i posebne operacije.

Foto: AP/Seth Wenig

Foto: AP/Seth Wenig

Foto: AP/Seth Wenig

Foto: AP/Seth Wenigbonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.