Foto: Shutterstock

5 neverovatnih stvari koje se dešavaju na drugim planetama

Bilo da je u pitanju kiša kamenja, vetar koji je 29 puta brži od zvuka ili čak mnogućnost letenja na nekim mestima, ovo su definitivno najzanimljivija mesta u našem čudnom univerzumu.

Fotografija dana

Braća gepardi

Tri geparda krenula su u lov kada ih je primetio fotograf Ingo Gerlah. Braća gepardi zauzela su uobičajenu pozu kojom obeležavaju svoju teritoriju, a fotografija

Najnovije vesti

Ambiciozni planovi: Kina sledeće godine šalje letelicu na Mars

Novi korak u kineskom istraživanju Meseca, Misija „Čang'e 5“ biće pokrenuta krajem ove godine, kaže Vu Janhua, zamenik šefa Kineske nacionalne svemirske administracije.

Kakve posledice marihuana ostavlja na mozak već nakon prvog konzumiranja?

Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da postoji jasna razlika u snimcima mozga tinejdžera koji su samo jednom ili dva puta koristili marihuanu u poređenju sa onima koji su je se klonili.

Da li smo korak bliže ka presađivanju svinjskog srca ljudima?

Nakon što su transplantacijom svinjskog srca u telo babuna dokazali da ovaj svinjski organ može da funkcioniše i u telu majmuna duži vremenski period, istraživači navode da su sada korak bliže presađivanju svinjskih organa ljudima.

Čudno ponašanje magnetnog polja Zemlje: Severni pol može da postane Južni?

Zemljino magnetno polje na kojem se temelje globalni navigacioni sistemi ubrzano se menja, pa se Severni pol sve više i sve brže udaljava od Kanade i pomiče prema Sibiru.

Na današnji dan, 16. januar: Rođen Jovan Ristić

Na današnji dan, 16. januara 1831. godine, u Kragujevcu je rođen Jovan Ristić, istoričar, državnik i političar koji spada u najveće srpske državnike XIX veka.

Između kreveta i škole: Koliko sati sna je tinejdžerima zaista potrebno?

Adolescenti se često nalaze između dve vatre: njihove cirkadijalne i homeostatičke regulacije sna, koja „nalaže“ kasniji odlazak na spavanje, i njihovih društvenih obaveza

Prvi put u istoriji: Na Mesecu proklijalo seme pamuka! (FOTO)

Iz semenki pamuka, koje je kineska misija ponela na Mesec, proklijale su i nikle prve biljčice, prenela je Kineska nacionalna svemirska agencija, prenosi BBC.

Kako bi izgledala Zemlja kada bi okeani presušili? (VIDEO)

Jeste li se ikada zapitali kako bi izgledala naša planeta kada bi neko povukao imaginarni čep na dnu okena? Evo odgovora...

National Geographic galerije

Video

Časopis Nathional Geographic na sajmu medija
Uoči dvanaestog rođendana časopisa National Geographic na srpskom jeziku, glavni urednik Igor Rill govori o značaju medija u obrazovanju i pojasniti kakvu ideju nosi slogan časopisa "Verujemo da nauka, istraživanje i pripovedanje mogu da promene svet ."
Pogledajte šta vas očekuje u januarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.