Vesti

Carstva mačaka, zmija, zmajeva: 8 ostrva kojima gospodare životinje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Alati

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
emailPošalji prijatelju

Predstavljamo vam 8 ostrva na kojima glavnu reč imaju životinje.

1. Ostrvo zečeva, Japan

Na japanskom ostrvu Okunošima, koje je nekad bilo mesto na kojem se proizvodilo hemijsko oružje, sada se nalazi oko 700 preslatkih zečeva. Psima i mačkama je zabranjen ulaz na ovo ostrvo, a o zečevima se staraju i posetioci koji im ostavljaju hranu i otvorene flašice vode, budući da je voda na ostrvu zagađena.

Najslađi stampedo u istoriji: Japansko ostrvo Okunošima, dom više stotina zečeva

2. Svinjska plaža, Bahami

Ukoliko primetite da nešto čudno pliva prema vama u vodi na Big Mejdžor Keju, ne brinite - nije ajkula, već verovatno svinja. 

Poznatije kao Svinjska plaža, Big Mejdžor Kej je jedno nenaseljeno mesto u pesku u okrugu Eksume na Bahamima, na kojoj živi oko 20 svinja.

3. Ostrvo majmuna, Liberija

Napuštena medicinska istraživačka ustanova New York Blood Center koristila je  1970-ih godina koristila šimpanze u ispitivanju vakcina, a kad je zatvorena 2005. godine, preostalih 66 šimpanzi je oslobođeno na malom ostrvu koje je ubrzo nazvano Ostrvo majmuna. Ovo ostrvo je daleko od raja za šimpanze, budući da je u martu 2017. godine New York Blood Center prestao da plaća ljude koji su se brinuli o šimpanzama.

Karni Mata, dom 20.000 pacova

4. Ostrvo mačaka, Tonavonda, Njujork

Pre tri godine je saopšteno da je malo ostrvo blizu Bafala preplavljeno mačkama, a lokalno stanovništvo je potvrdilo da hiljade mačaka živi na ostrvu Tonavonda na 345.000 kvadratnih metara. Međutim, građani su to rešili tako što su mačke bukvalno odneli s ostrva. Mačići su dati na usvajanje, a odrasle mačke su sterilisane i kastrirane, pa vraćene na ostrvo da žive svoje živote.

Nastavak vas očekuje na narednoj strani >>>

1 2 »
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje aprilskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.