Foto: Ričard Barns

Ljubimci faraona: Životinje za večnost

Umotane u lanene ovoje i sahranjene uz duboko poštovanje, životinjske mumije pružaju zanimljiv uvid u shvatanje života i smrti u drevnom Egiptu.

Fotografija dana

Monsunske kiše u Indoneziji

Poslednja dva dana su padale monsunske kiše koje su dovele do izlivanja reke Klivung i poplavljenih ulica u Džakarti.

Najnovije vesti

Intervju s Bojanom Stekićem: Najveće avanture s putovanja do Indokine

Prošle godine smo u okviru bloga „Na putu do Indokine“ uživali u avanturama mladog i neustrašivog Bojana. Iako nije u potpunosti ostvario svoj san i otišao u Indokinu, Bojan je u razgovoru za naš portal otkrio najlepše i najteže trenutke s putovanja, da li će se vratiti u Indokinu, kao i koje destinacije planira da poseti u budućnosti.

Zašto volimo da slušamo tužnu muziku?

Japanski istraživači smatraju da tužna muzika može da evocira pozitivne emocije, što bi moglo da pomogne mnogim ljudima da se izbore sa negativnim emocijama u svakodnevnom životu.

Inovativna studija otkriva: Šta je uticalo na jezičku raznovrsnost? (VIDEO)

Zašto ljudi govore toliko jezika? Zašto se mnogo jezika govori u pojedinim predelima, dok se u drugim delovima sveta govori samo nekoliko jezika?

Aurora borealis i najlepša zimska idila: Predivni snimak Islanda na mesečini (VIDEO)

Fotograf Ozo je u samo tri minuta uspeo da na najlepši način predstavi neverovatne predele Islanda, ledene vodopade, snegom prekrivene planine i svetla Rejkjavika obasjanog punim mesecom. Uživajte...

Naučnici iz Južne Koreje otkrivaju: Salmonela može da pomogne u borbi protiv raka?

Bakterija salmonela, koja izaziva trovanje hranom, mogla bi da bude ključan faktor u borbi protiv raka budući da je u novom istraživanju otkriveno da može da infiltrira tumor i dopusti imunom sistemu da se bori protiv ćelija raka.

Drevni oblici života u meksičkim pećinama: Naučnici pronašli mikroorganizme stare 50.000 godina

Mikrobi koji su nastali pre 50.000 godina pronađeni su zarobljeni unutar kristala u strahovito toplim meksičkim pećinama, u kojima su timovi naučnika mogli da rade samo 20 minuta, a potom su se povlačili u „hladniji“ deo pećine gde je bilo 38 stepeni Celzijusovih.

Mapa sveta prema zastupljenosti drugog jezika: Kojim jezikom se najviše govori u Srbiji?

Jezik je veoma važan u razvoju jednog naroda i kulture, a njegova rasprostranjenost je svakako neizbežan ostatak osvajanja i imperija kroz istoriju.

6 zastrašujućih mitoloških bića iz celog sveta

Predstavljamo vam 6 najjezivijih mitoloških stvorenja, a nakon što otkrijete njihove glavne osobine i „moći“, biće vam drago što ne postoje.

National Geographic galerije

Video

Otvorena izložba "Tesla i Pupin na istom putu"
Snimila Marina Lopičić
Pogledajte šta vas očekuje u februarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija