Video

Trajanje: 04:58
Dom za s uma sišavše: Otkrijte tajne Doktorove kule
Jeste li znali da je prva duševna bolnica na Balkanu otvorena u Srbiji? Ko je bila prva pacijentkinja, kako su oboleli lečeni u XVIII veku, otkud u njoj Petar Kočić i Laza Lazarević, kako su tadašnji Beograđani reagovali na vest o njenom osnivanju i još mnogo toga otkrio nam je dr Slobodan Jovičić iz Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević“.

Komentari

Preporučujemo

  03:47
Šta je neophodno kako bi nastala jedna kvalitetna fotografija? Gde mladi autori danas traže inspiraciju? Odgovore na ova i druga pitanja potražili smo na izložbi fotografija “Otkrijte... VŠLPU“.
  04:00
National Geographic Srbija ispratio je na platou ispred Narodne biblioteke delimično pomračenje Sunca iznad naše zemlje i razgovarao sa stručnjacima o tome ima li ova pojava ikakve negativne efekte, u kom je delu Srbije Sunce danas najviše zaklonjeno, kao i šta nam donosi predstojeći super-Mesec.
  05:29
Kako to što roditelji sve češće odbijaju da vakcinišu svoju decu utiče na kolektivni imunitet? Da li je dete potpuno zaštićeno nakon vakcinacije? Zbog čega pojedini roditelji veruju društvenim mrežama, a ne lekarima? Koji su zaista mogući neželjeni efekti vakcine? Stručnjaci su nam pomogli da pronađemo odgovore na ova i druga pitanja...
  02:45
Mesto u kom živi svega 10.000 ljudi dobija jedinstvenu instituciju u Srbiji, a možda i u ovom delu Evrope - centar u kom će mališani i odrasli na zabavan način upoznati neverovatni svet prirode! Pogledajte šta nas sve čeka u Prirodnjačkom centru u Svilajncu.
  02:58
Godinama smo se družili istražujući istoriju, svemir, životinjski i biljni svet, kao i sopstvenu prirodu. Želimo vam da i u narednoj godini ostanete radoznali i posmatrate svet oko sebe kroz žuti okvir, a mi ćemo biti tu da vas informišemo, zasmejemo, dirnemo... Srećnu Novu godinu žele vam National Geographic Srbija i Adria Media Group!

Najgledanije