Pogledajte kako neverovatni umetnik crta čitav grad po sećanju (VIDEO)

Upoznajte Stivena Viltšira, kome je sa tri godine dijagnostikovan autizam, a koji je danas svetski priznat umetnik poznat po svojim detaljnim i fantastičnim panoramama čitavih gradova.

Pogledajte kako neverovatni umetnik crta čitav grad po sećanju (VIDEO) Foto: Printscreen

Da biste naručili njegov rad, morate da se upišete na listu i čekate od četiri do osam meseci, spektakularni snimci dok stvara umetnička dela kruže internetom, a njegovi radovi žele dobrodošlicu svim turistima na aerodromu Hitrou... Može se reći da je Stiven Viltšir jedan od najpoznatijih britanskih umetnika. Ipak, nije sve bilo tako sjajno na početku.

Pročitajte i Već 25 godina, ovaj umetnik vaja pećine

Nastavnici u školi nisu znali šta da rade s njim. U trećoj godini mu je dijagnostikovan autizam, a prvu reč (paper) nije izgovorio do 5. godine. Međutim, i tada je mogao s neverovatnom preciznošću da pravi slike divljih životinja i karikature svojih profesora.

Kasnije je počeo da crta zgrade širom Londona beležeći neverovatne detalje. Njegova starija sestra Anet ga je vodila kod drugarice koja je je živela na 14. spratu kako bi Stiven mogao da ima bolji pogled na ceo grad diveći se pozadini i znamenitostima. Otada je njegova pasija postala opsesivna.

Sa osam godina je primio prvu porudžbinu i to od britanskog premijera, a sa 13 godina je objavio svoju prvu zbirku crteža. Svi su bili očarani njegovim pamćenjem i ubrzo je postao veoma popularan. 

Nastavak vas očekuje na narednoj strani >>>bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je julsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.