10 najčudnijih muzeja na svetu

Zavirite u najneobičnije muzejske kolekcije na svetu, koje će vam probuditi maštu, radoznalost, možda čak izazvati gađenje, naterati na razmišljanje i pokazati vam neograničenu kreativnost ljudskog uma. Koji biste od ovih muzeja posetili?

6. Muzej seksa, Njujork, Njujork

Muzej seksa je otvoren 2002. godine u nameri da se sačuva istorija, evolucija i kulturna važnost ljudske seksualnosti. Osim trenutne kolekcije koje se stalno menja, moći ćete da vidite i stalnu kolekciju od 15.000 artefakata, fotografija, kostima i istorijskih suvenira. Takođe ćete moći da oslobodite veliko dete u sebi u dvorcu grudi ili da se divite vintidž erotskoj fotografiji.

7. Islandski muzej falusa, Rjekjavik, Island

Posvećen studijama falologije, ovaj muzej izlaže više od 215 penisa delova penisa kopnenih i morskih životinja, kao i ljudi. Sigurður Hjartarson, osnivač muzeja je razvio svoju doživotnu fascinaciju falologijom kad je kao dete dobio penis bika, koji se koristio kao bič za stoku. Kasnije,1974. godine je počeo da sakuplja penise kitova,a originalni muzej je otvorio 1990. nakon što je sakupio značajnu kolekciju.

8. Međunarodni muzej špijuna, Vašington 

U Međunarodnom muzeju špijuna ćete moći da vidite najveću javnu kolekciju špijunskih artefakata koji rasvetljavaju jednu od najtajanstvenijih profesija na svetu. Posetioci mogu da učestvuju u interaktivnim špijunskim avanturama i otkriju priče koje stoje iza svetskih najneuhvatljivijih špijuna kroz istorijske fotografije i video intervjue.

9. Međunarodni muzej toaleta Sulab, Nju Delhi, Indija

Ovaj muzej otkriva istoriju higijene i kanalizacije od 2.500. godine p.n.e do danas. Od pozlaćenih toaleta rimskih imperatora do srednjevekovnih komoda, muzej prikazuju evoluciju toaleta kroz istoriju. 

10. Muzej Vent Haven, Fort Mičel, Kentaki

Vilijam Šekspir Berger je 1910.godine kupio svoju prvu lutku, Tomi Baloni. Do 1947. godinje njegova kolekcija je porasla toliko da je morao da renovira svoju garažu kako bi smestio sve lutke, a 1962. je sagradio drugu zgradu. Muzej Vent Haven izlaže više od 800 lutaka, slika, pozorišnih plakata i istorijskih knjiga iz Bergerove kolekcije.

A post shared by Julio Wong (@bonecomedia) on Jul 15, 2015 at 8:58am PDT

*Pratite nas na Instagramu >>> https://www.instagram.com/ngmsrbija/


*Pratite nas i na Twitteru >>>https://twitter.com/NGSrbijabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je septembarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.