Šta doručkuju stanovnici „najzdravijih“ država na svetu?

U najzdravije države na svetu se ubrajaju Katar, Norveška, Japan, Island, Singupar...Šta stanovnici ovih država jedu za doručak?

Island

Islanđani prvenstveno vode računa da doručkuju kod kuće. Većina njih dan započinje tostom i kafom ili veliko činijom kaše od žitarica. Neizostavni sastojak svakog doručka je riblje ulje koje je za Islanđane svetinja, jer obiluje vitaminom D koji je njima posebno važan tokom mračnog dela godine.

Austrija

Kafa, hleb, džem, puter i barena jaja su namirnice koje čine tradicionalni austrijski doručak. Međutim, moderno doba donelo je novine u ishrani te uz jedan od omiljenih doručaka među mladim Austrijancima, švapski sir i tost, dodaju i avokado. Uz ovaj obrok piju šolju toplog mleka sa medom

Singapur

Standardni doručak u Singapuru podrazumeva rovito jaje koje jedu iz ljuske, hrskavi tost sa tradicionalnim namazom kajom od kokosa (nešto kao džem od kokosa), sa malo putera i šoljom kopl-a (kafe)

Švedska

Tipični švedski doručak podrazumeva bilo koji od hlebova koje možete da zamislite sa tvrdim sirom, narescima i švedskim kavijarom. Žitna kaša, barena jaja i filmjolk (kiselo mleko) takođe je popularan jutarnji obrok.

Australija

Za tradicionalni doručak kod kuće Australijanci biraju činiju žitarica i parče tosta sa vegemit namazom (crni, slani namaz od kvasca). Međutim, ako doručkuju u restoranu, Australijanci najčešće poručuju tost od kiselog testa sa premazom od avokada i posut mrvicama feta sira, smrvljeni biber, sok od limuna i jednu dobru šoljicu kafe.

 

*Pratite nas na Instagramu >>> https://www.instagram.com/ngmsrbija/

*Pratite našu Fejsbuk stranicu >>> NatGeoMagazine Srbijabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje u junskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.