Kako provesti jedan dan u Madridu?

Ako ćete provesti samo 24 sata u Madridu, na vašoj listi moraju da se nađu Puerta del Sol, muzej Prado, Kraljevska palata i još neke znamenitosti...

Kako provesti jedan dan u Madridu? Kristalna palata, park Retiro Foto: Profimedia

Španska prestonica je jedna od najpopularnijih evropskih destinacija. Ako želite panoramsko razgledanje grada, onda ćete ga najbolje obići putovanjem otvorenim autobusom. Ukoliko želite da bolje upoznate kulturu i istoriju ovog grada, najbolje je da krenete od glavnog gradskog trga putem muzeja, arhitekture, prepoznatljivog flamenka i ostalih obeležja Madrida.

10.00

Puerta del Sol je glavni gradski trg, na kojem se čeka Nova godina. Kapija je okrenuta ka istoku i ujutru je najzanimljivija, kad je okupana suncem, pišu Novosti. Izgrađena je 1860. godine, blizu je najpoznatiji restoran Sobrino de Botin, a posle kratke šetnje stiže se do drugog važnog trga,Plaze major.

11.00

Plaza major je mesto okupljanja od srednjeg veka, a u restoranima i kafićima ovde je najbolja atmosfera, a cene su najviše. Trg je nastao 1620. godine i statua Felipea Trećeg se nalazi u sredini, a ovo je bilo mesto za veliku pijacu, pogubljenje i krunisanje kraljeva, borbe bikova i razne proslave. Sada ovde vlada noćni život.

Pogledajte i Stotine ovaca na ulicama Madrida

12.00

Gran vija je glavna arterija grada koja pleni elegantnim zgradama koje podsećaju na Njujork. Ovde se nalazi stotinu radnji, prodavnica, hotela, banaka, restorana, bioskopa, pozorišta.

13.00

Pošto je šteta vreme potrošiti na ručak (jer traje dugo i počinje tapasom) najbolje je uzeti sendvič sa šunkom i ćuros (duguljaste krofnice) sa čokoladom.

Nastavak vas očekuje na narednoj strani >>>ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.