Humanost na delu: Priča o neverovatnom prijateljstvu profesora i pingvina

Jednog dana 1976. godine, Tom Mičel je spasio pingvina iz naftne mrlje i nije ni slutio da je upravo tada pronašao najboljeg prijatelja.

Shvativši da već sutradan mora da putuje za Buenos Aires, profesor je odlučio da sveže očišćenog pingvina već istog dana vrati u okean - međutim, čekalo ga je iznenađenje. Kada ga je odneo nazad do obale, pingvin je odbijao da se vrati u vodu."Stajao je odmah pored mene i tužno me gledao. Kao da je hteo da me pita - Zašto me vraćaš u smrtonosni naftni okean koji me je umalo ubio?", rekao je Mičel.

Pogledajte: Preslatki pingvini

Čak i kada je pokušao da ga, na silu, ubaci u vodu, mali pernati prijatelj nije se dao prevariti, vraćajući se svaki put, mokar i naizgled ljut, nazad na obalu, nogu uz nogu uz svog spasioca. Tom Mičel nije imao izbora no da ga ponese sa sobom nazad u stan. Kada je te večeri, čitajući knjigu, naleteo na ime Huan Salvador Gaviota (Galeb), reči su mu ostale urezane u mozak i tako je, igrom slučaja, njegov mali pingvin dobio specifično ime - Huan Salvador Pinguino (Pingvin).

Od tog momenta, ovaj čudni dvojac postao je nerazdvojan, a potencijalno tragičnija priča dobila je nezamislivo lep epilog. 

*Pratite nas na Instagramu >>> https://www.instagram.com/ngmsrbija/

*Pratite našu Fejsbuk stranicu >>> National Geographic Srbija
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.