10 najboljih snimaka životinja u 2016. godini (VIDEO)

Od onih koji su nam naterali suze na oči od smeha do onih od kojih smo se malo zgrozili - predstaviljamo vam 10 najboljih videa životinjskog sveta iz 2016. godine.

10 najboljih snimaka životinja u 2016. godini (VIDEO) Foto: YouTube Printscreen

Ne može se poreći - 2016. bila je divlja godina. Naravno, time mislimo na bogati izbor inspirativnih, čudnovatih i kontraverznih snimaka životinja koje smo imali prilike da vidimo u poslednjih 12 meseci.

Neki od tih videa dali su nam novi uvid u ponašanja životinja o kojima smo do sada znali malo, ali i pred nas postavili nove izazove i zadatke. Imajući to u vidu, osvrćemo se na uskoro prošlu godinu i predstavljamo vam najpopularnije snimke životinja 2016. godine.

10. Neodoljivo i smešno morsko stvorenje oduševilo je naučnike

Istražitelji broda Nautilus prečešljavali su morsko dno u pri obali Kalifornije kada su njihove kamere naišle na zanimljiv prizor. Sa morskog dna ekipu broda su posmatrala dva upečatljiva izbuljena oka. Rosia pacifica vrsta je koja nastanjuje severne oblasti Pacifika. Iako izgleda kao Mapet lutka, za sve vrste koje žive na velikim dubinama - ovakav izgled je sasvim normalan.

9. Pogledajte kako se grbavi kit hrani u neposrednoj blizini obale

Snimak, koji izgleda kao da je poistekao iz nekog holivudskog filma, prikazuje kita koji iznenada izranja iz vode samo nekoliko metara od brodova i dokova, i naravno - iznenađenih posmatrača koji su ovaj trenutak uspeli da zabeleže na kameri.  

8. Redak video losa koji ostaje bez roga

Iz svog doma, porodica u Vajomingu uspela je da snimi specifičan video. Naime, snimili su nesvakidašnjeg gosta u sopstvenom dvorištu - losa, koji je uhvaćen u procesu otstranjivanja roga. 

Pogledajte: Pravi "jednorog" otkriven u Sloveniji

7. Kupalište za medvede

Poznatije i kao kada za medvede, ovaj naziv odnosi se na omanje prirodne kupaonice u nacionalnom parku Jeloustoun, koje medvedi često koriste za kupanje - otuda i ovaj zanimljiv naziv. Kamere National Geographic-a uhvatile su ekskluzivne kadrove koji su izazvali opšte oduševljenje gledalaca.

6. Borba najsmrtonosnijih zmija na svetu 

Na prvi pogled, niko ne bi pretpostavio da se ova dva primerka crne mambe, jedne od najsmrtonosnijih zmija sveta, u stvari - tuku! Uvijajući se oko protivnika oba mužjaka pokušavaju da nateraju drugog na predaju i time osvoje naklonost ženke.

Pročitajte: Bez imalo straha: Indijsko selo u kojem deca vole da se igraju sa zmijama 

Nastavak vas očekuje na sledećoj strani >>>


ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.