Kako provesti jedan dan u Firenci?

Otkrijte najbolji način da iskoristite 24 sata u romantičnoj Firenci, gde se nalazi blago renesansne umetnosti i arhitekture.

Kako provesti jedan dan u Firenci? Foto: Profimedia

7.00

U Firenci treba ustati veoma rano i još pre doručka otići do Trga Mikelanđelo (na brdu) kako bi se kraj kopije Davida uhvatilo ružičasto jutro. To je najlepši pogled na grad, jer sunce prvo osvetli narandžasto lišće, pa krovove i, na kraju, reku Arno, pišu Novosti.

Saznajte i Kako možete provesti jedan dan u Istanbulu?

9.00

Posle doručka treba pravo otići u Galeriju "Ufici", jer ova kolekcija renesansne umetnosti čini Firencu jedinstvenom u svetu. Što ranije dođete, to bolje, jer redovi za Mikelanđela, Da Vinčija, Rafaela i Botičelija mogu da budu zastrašujući.

11.00

Most Vekio je jedan od najčuvenijih u Italiji, a jedini je tokom Drugog svetskog rata preživeo bombardovanje. Tu su se nalazile juvelirnice, a sada je prepun turista. Zbog toga je lepše popiti kafu sa pogledom na Ponte Vekio.

12.00

U Italiji se rano ruča, a najbolje mesto je Pjaca dela Sinjorija. To je glavni trg okružen istorijskim zgradama i restoranima. Treba proučiti stek "Fiorentina".

Nastavak vas očekuje na sledećoj strani >>>bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...