Jedan od najmagičnijih snimaka prestonice: „Dan u Beogradu“ osvojio ceo svet (VIDEO)

Na sajtu američkog National Geographic-a pojavio se fenomenalan film Dušana Stojančevića, koji je za kratko vreme naterao sve gledaoce da se (još jednom) zaljube u Beograd. Lepota naše prestonice predstavljena u više od 20.000 fotografija! Uživajte!

Jedan od najmagičnijih snimaka prestonice: „Dan u Beogradu“ osvojio ceo svet (VIDEO) Foto: Printscreen/ Nationalgeographic.com

A day in Belgrade je kratki video snimljen tajmleps tehnikom u režiji fotografa i kinematografa Dušana Stojančevića. Kako je Dušan i sam rekao - da bi uhvatio lepo vreme i lep kadar - bilo je potrebno preko godinu dana rada i više od 20.000 fotografija da se napravi ovakav video. 

“Beli grad”, glavni grad Srbije i centar Balkana leži na ušću reka Save i Dunav i svojom lepotom i snagom prkosi i vremenu i istoriji, što ovaj trominutni film i prikazuje, a sjajna je prilika za poziv svima da dođu i upoznaju se sa jedinstvenim spojem tradicije i modernog, starog i novog, istorije i budućnosti.

Još jedan uspeh Dušana Stojančevića: Svet u kapljici vode: Srpski fotograf na naslovnoj strani portala BBC!

Međutim, ovaj video postoji već dve godine i pisali smo o njemu, ali se čini da je tek sada stigao do šireg auditorijuma kada se snimak belog grada našao i na sajtu američkog National Geographic-a. Naime, u sklopu programa The Short Film Showcase urednici National Geographic-a promovišu kratke snimke filmadžija širom sveta.

Otkrijte i Zaboravljeni Beograd: Dvor u srcu topčiderske idile

Pogledajte video i uživajte:

*Pratite nas na Instagramu >>> https://www.instagram.com/ngmsrbija/

*Pratite našu Fejsbuk stranicu >>> National Geographic Srbijabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.