Prirodne lepote koje ostavljaju bez daha: Predivni snimci Crne Gore iz vazduha (VIDEO)

Pogledajte snimak Džona Brodlija, koji prikazuje neverovatnu lepotu Crne Gore iz malo drugačije perspektive, iz ugla drona.

Prirodne lepote koje ostavljaju bez daha: Predivni snimci Crne Gore iz vazduha (VIDEO) Foto: Printscreen/Vimeo

„Crna Gora je jedno od najdivnijih mesta na svetu koje sam ikada posetio. Strma planinska lica sudaraju se s morem tako naglo i dramatično da je teško ne osetiti neku vrstu strahopoštovanja“, rekao je Brodli. 

Zemlju je posetio posredstvom turističke kompanije Untravelled Paths, a njegov boravak trajao je šest dana. Kaže da je za to vreme video je dve različite krajnosti Crne Gore. 

„Od užurbanih uličica Kotora do raštrkanih, ruralnih nacionalnih parkova i planinskih vrhova u Plavu. Obe strane odlikuju se podjednako predivnim prizorima, ali su prilično drugačije“, objasnio je Brodli. 

Lepote Crne Gore: Biseri prirode u planinskoj školjki

„Jednog trenutka se nalazite u srcu jedne od najbogatijih luka na svetu, a nakon samo 10 minuta vožnje nalazite se usred ruralne Crne Gore i sve što vidite su krave i poneka osoba, tu i tamo“, dodao je. 

Brodli ističe da jedva čeka da se vrati u Crnu Goru i da su ljudi koje je upoznao izuzetno ljubazni. 

„Gde god da odete, svi su vrlo ljubazni, uslužni i gostoprimljivi“, rekao je. 

O lepotama Crne Gore iznova sveodoči i činjenica da je Lonely planet Kotor proglasio najboljom gradskom destinacijom za 2016. godinu.

 

Montenegro drone montage from The JAAM Brothers on Vimeo.

 

Izvor: B92ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.