Iz perspektive pilota: Uživajte u najlepšim pogledima na Zemlju iz vazduha (FOTO)

Spojivši ljubav prema fotografiji i letenju, dvojica pilota su napravila neverovatne fotografije iz vazduha kako bi svima pokazali lepotu naše Zemlje.

Iz perspektive pilota: Uživajte u najlepšim pogledima na Zemlju iz vazduha (FOTO) Foto: Instagram/theverticalproject

Piloti aviona obično su naviknuti na ptičiju perspektivu, ali dvojici Australijanaca toliko se dopalo ono što vide da su odlučili da te prizore ovekoveče dronom, piše B92.

Aron Filips and Tom Font pokrenuli su takozvani Vertikalni projekat, u okviru kojeg snimaju Zemlju sa visine, koristeći kamere na dronovima, a svoje fotografije redovno objavljuju na društvenim mrežama Facebook i Instagram

Pogledajte i Najlepše fotografije plaža iz ptičje perspektive koje će vas ostaviti bez daha

Zelene krošnje i prelepi snežni predeli: Nestvarni pejzaži Danske iz vazduha

Filipsova ljubav prema visinama ne čudi, s obzirom na to da je odrastao sa ocem i dedom pilotima, a Font navodi da je još kao dete obožavao da posmatra kako avioni preleću iznad obale u Adelejdu. 

„Kada sam postao pilot, shvatio sam da nema tih reči kojima je moguće opisati planine Avganistana, koralne grebene Pacifika, led Antarktika na putu ka Johanesburgu i Buenos Ajresu, svetla Londona u vedroj noći... Pogled kroz prozor jednostavno ne može da dosadi“, objasnio je Font. 

Kako su obojica pilota oduvek bila zainteresovana za fotografiju, čim je tehnologija dronova postala naširoko dostupna bilo je jasno da će želeti da je isprobaju. 

Nastavak na sledećoj strani >>>ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.