Preslatko: Istraživači pronašli mladunce planinskih lavova (VIDEO)

Istraživači planinskih lavova su za mesec dana pronašli 5 beba planinskih lavova u području planina Santa Monike. Pogledajte...

Preslatko: Istraživači pronašli mladunce planinskih lavova (VIDEO) Foto: Reuter/Handout

Prošlog mesesa istraživači su pronašli ukupno 5 lavića (3 ženke i 2 mužjaka). P-35 je majka lavova P48 i P-49, a P-39 je majka P-50, P-51 i P-52, a u oba slučaja se veruje da im je otac P-38 otac.

„Fenomenalno je što se naše velike mačke razmnožavaju, ali ovi mladunci će biti suočeni sa brojnim izazovima tokom odrastanja, od puteva, preko otrova za pacove do mužjaka koji žele da se izbore za sopstvenu teritoriju“, napisao je jedan od istraživača na Fejsbuku.

Pogledajte i Hrabro slonče protiv 14 lavova (VIDEO)

Pojedini zabrinuti građani potom su podelili svoje brige oko eventualnog naroda koji bi mogao da ih ometa tokom sazrevanja, prenosi britanski Telegraf.

"Mi se maksimalno trudimo da smanjimo bilo kakav spoljni uticaj, pa iz tog razloga šaljemo samo jednog od istraživača do legla kako bi doneo mladunce. Ipak, planinski lavovi imaju izražen njuh, pa će najverovatnije svaki put osetiti ukoliko im je neko dirao jazbinu. Što se tiče P-39, zahvaljujući kameri imali smo uvid u to šta se događa kada se ženka vrati, ali prvo što je učinila jeste da nahrani mačiće. Posle je izašla, ali to je standardno ponašanje. Na primer P-35 je tri puta pomerala svoju jazbinu pre nego što smo je našli kada su mladi bili stari oko pet nedelja", objasnio im je taj rendžer koji se predstavio kao Zak.

Pročitajte i Da li su lavovi zaista hrabri?

Izvor: Blicbonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...