Od Noći rotkvica do Dana bermuda: 7 neobičnih običaja i festivala

U svakoj kulturi postoje običaji koji su ostalim narodima neobični i nesvakidašnji. Rezbarenje rotkvica u Meksiku je samo jedan od neobičnih svetkovina na kojima se svakako kao turista možete zabaviti.

Od Noći rotkvica do Dana bermuda: 7 neobičnih običaja i festivala Foto: Profimedia

Pročitajte i Neobični običaji: Kako žene naroda Dani žale za mrtvima?

Gozba za majmune, Lapburi, Tajland


Foto:Profimedia

Dugi niz godina, majmuni iz okoline sela Lapburi su turistima i lokalcima predstavljali veliku smetnju. Na sreću, 1989. godine stanovništvo se dosetilo genijalne ideje koja je donekle rešila problem. Naime, svake godine poslednje nedelje u novembru se priređuje gozba za primate na kojoj oni mogu slobodno da se časte i uzimaju hranu.

Noć rotkvica, Oaxaca, Meksiko


Foto:Profimedia

U susret Božiću, 23. decembra stanovništvo meksičkog grada Oaxace se priprema za neobično takmičenje u rezbarenju rotkvica. Motivi su najčešće religijski i urađeni su do najsitnijih detalja. Pobedniku najlepše izrezbarene rotkvice, odnosno prikaza scene sledi novčana nagrada.

Pročitajte i Neobične sahrane u Poljskoj – dokaz o nekadašnjem strahu od demona?

Tinku festival, Bolivija


Foto:Profimedia

Svake godine u maju u ruralnoj regiji Bolivije, Patosi lokalno stanovništvo organizuje jedan nesvakidašnji festival u čast boginji Pačamami, koja je naziv za Majku Zemlju. Običaji nalažu da se ljudska krv prolije na zemlju radi dobre žetve. bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...