Irska: 4 prelepa mesta koja morate da posetite

Ukoliko želite da na pravi način doživite duh Irske, ne zaboravite da posetite sledeća neverovatna mesta...

Irska: 4 prelepa mesta koja morate da posetite Foto: Profimedia

Moherove litice

Moherove litice predstavljaju veličanstveno čudo prirode i pružaju nestvaran pogled. Nalaze se na visini od 213 metara i prostiru se duž atlantske obale okruga Kler na zapadu Irske na osam kilometara. Pokušajte da se približite kuli, koja je smeštena na najvišoj tački litice i osećaćete se kao da ste na vrhu sveta.

Pogledajte i 10 mesta neverovatne prirodne lepote


Foto: Profimedia

Prsten Kerija

Ako se zadesite u Irskoj, ne smete da propustite magičan i živopisan turistički prsten oko okruga Keri, koji nudi savršenu putanju fantastičnih pogleda i dramatične istorije jednog od najvažnijih i prekrasnih okruga u Irskoj. Putanja, koja je dugačka 17 kilometara, počinje i završava u Kilarniju, vodi kroz šume i plaže, planine i jezera, sela i ribarske luke, kao i drevna utvrđenja, biciklističke staze i bujne zelene predele.

Foto: Profimedia

Tvrđava Kašel 

Ovo spektakularno utvrđenje se nalazi na istom mestu gde je Sveti Patrik po predanju krstio Kralja Angusa u V veku i predstavlja jedan od najlepših zamaka u Irskoj, sa okruglom kulom i gotičkom crkvom iz XII veka, koja se uzdiže iznad dramatičnog i živopisnog brda.

Saznajte i Tvrđava u obliku zvezde čuva istoriju Holandije


Foto: Profimedia

Bedem divova

Badem divova se nalazi na listi svetske baštine, a predstavlja rezultat vulkanske erupcije koja se dogodila pre 60 miliona godina, a koja je stvorila 40.000 masivnih stubova, od kojih je većina šestostrana i ima oblik matica.


Foto: Profimediaostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.