Još jedna novootkrivena vrsta nazvana po poznatoj ličnosti

Crna tarantula koja je nedavno otkrivena dobila je naziv Aphonopelma johnnycashi.

Još jedna novootkrivena vrsta nazvana po poznatoj ličnosti Foto: Profimedia

Osmonogo stvorenje Aphonopelma johnnycashi je u potpunosti crno, kao što se obično Džoni Keš oblačio na svojim nastupima izvodeći pesme The Man in Black i Folsom Prison Blues.

Otkrijte: 10 interesantnih činjenica o tarantulama

"Ja sam veliki obožavalac Džonija Keša, ali nisam se upustio u ovo istraživanje tražeći nešto što bih nazvao po njemu", izjavio je Kris Hamilton, koji je identifikovao tarantulu kao jednu od 14 novih vrsta paukova otkrivenih na jugozapadu SAD.

Pogledajte kako tarantula menja kožu 

Hamilton je zajedno sa istraživačima Univerziteta Auburn i koledža Milsaps ispitivao tarantule pronađene zapadno od reke Misisipi. U prethodnih 10 godina oni su sakupili skoro 3.000 jedinki u nekoliko država i otkrili su da je pauk Džoni Keš široko rasprostranjen, ali se dugo vremena smatralo da pripada drugoj vrsti poznatoj kao A. iodius.

„Muža“ tarantula: Naučnici istražuju tajne otrova ovog pauka

"S obzirom na to da su mužjaci novootkrivene tarantule crni i da su pronađeni u Folsomu, gde se nalazi zatvor u kome je Keš svirao za zatvorenike 1968. godine, sinulo mi je da bi njegovo ime bilo savršeno za ovog pauka", objasnio je Hamilton AFP-u.

Izvor: b92 (Tanjug)ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.