3 najzanimljivija snimka mladunaca polarnih medveda u kojima smo uživali ove godine

Pogledajte najsimpatičnije snimke najmlađih pripadnika ove ljupke ugrožene vrste i recite nam koji vam se najviše dopada.

3 najzanimljivija snimka mladunaca polarnih medveda u kojima smo uživali ove godine Foto: Profimedia

Jedinke ove vrste i ove godine su nas zasmejavali i iznenađivali svojim zabavnim i dirljivim avanturama, a ovi snimci su privukli najviše pažnje medija.

Šta sanjaju polarni medvedi?

Najnoviji od ovih snimaka nastao je krajem godine, kada je mladunac star pet nedelja utonuo u san... Ovaj mali krzneni stanovnik zoološkog vrta "Kolumbus" u Ohaju imao je, čini se, veoma dinamične snove, zbog kojih se oblizivao, trzao, mlatarao šapicama i okretao se cele noći.

Vrt u kojem živi objavio je snimak te simpatične epizode iz zabavnog života polarnih medveda i zapitao se – o čemu li sanjaju polarni medvedi...

Pročitajte: Da bi preživeli klimatske promene, polarni medvedi razvili su četiri taktike

Prvi put van jazbine

Sve mame snimaju prve korake svojih mališana, a jedna ženka polarnog medveda je slučajno učinila isto! 

Istraživači su postavili kamere u njihovu jazbinu kako bi posmatrali ponašanje polarnih medveda u prirodnom okruženju, bez ljudi u blizini, a ženka je odlučila da se poigra s kamerom, pri čemu je slučajno ovekovečila trenutak kada je njen mladunac prvi put zakoračio van jazbine. Taj trenutak možete videti nakon 46. sekunde snimka.

Saznajte: Hoće li polarni medvedi preživeti 2050. godinu?

Mamina pomoć

Iako je ovaj snimak nastao pre nekoliko godina, u 2015. ponovo je osvojio društvene mreže, pa nismo mogli da ga ne stavimo na ovu listu. On prikazuje neobičnu avanturu ženke polarnog medveda Kurumi, koja živi u Zoološkom vrtu u Kuširu, gde je njeno mladunče u toku igre skliznulo u vodu. S obzirom na to da on još uvek nije umeo da pliva, hrabra Kurumi hitro je uskočila u vodu i svega jedan sekund spasla svoju bebu.

Otkrijte: Hotel u kom se možete družiti s polarnim medvedimabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje u decembarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.