Tribina CPN-a: Srpski naučnici o migrantima

U potrazi za rešenjima migrantske krize, na prvoj jesenjoj tribini CPN-a, 17. septembra, u 19 časova, u SKC-u, naučnici će govoriti o načinima suočavanja s ovim problemom.

Tribina CPN-a: Srpski naučnici o migrantima Foto: PROMO

U zenitu migrantske krize, koja nedeljama potresa Stari kontinent na političkom, ekonomskom i bezbednosnom planu, otvorena su brojna donedavno sasvim neočekivana pitanja o migracijama.

Pročitajte: Hiljade migranata umre svake godine na putu do bogatijih država

Kako bi se uključio u potragu za rešenjima ove krize, Centar za promociju nauke je prvu CPN tribinu u jesenjoj sezoni posvetio ovom fenomenu. Pod nazivom “MIGRACIJE, Stavovi nauke o seobama, egzodusima i naseljavanju Evrope”, tribina se održava 17. septembra, u 19 časova, u Studentskom kulturnom centru. Ulaz je besplatan.

Foto: Život u izbegličkom kampu

Na tribini će govoriti Mirjana Bobić, sociološkinja sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Vladimir Grečić, stručnjak za migracije sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu, Predrag Marković, istoričar sa Instituta za savremenu istoriju, kao i Momir Turudić, novinar nedeljnika Vreme, specijalizovan za bliskoistočna pitanja.


Foto: Promoostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je februarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.