Stiven Hoking: Postoji izlaz iz crne rupe!

„Ako osećate da ste u crnoj rupi, ne odustajte. Postoji izlaz“, izjavio je čuveni profesor.

Stiven Hoking: Postoji izlaz iz crne rupe! Foto: Wikimedia Commons

Crne rupe imaju reputaciju da su beznadežan vorteks uništenja, ali šta bi se zaista dogodilo ako biste upali u jednu? Prema Stivenu Hokingu, možete završiti u drugom univerzumu!

Poslednja izjava proslavljenog fizičara na tzv. „paradoks informacija“ - u zagonetki u kojoj se crna rupa javlja kao objekat kroz koji ni materija ne može da se otisne, je prema zakonima kvantne mehanike totalno suluda i nije moguća.

Na javnom predavanju održanom u Stokholmu, Stiven Hoking je izjavio: „Ako osećate da ste u crnoj rupi, ne odustajte. Postoji izlaz“. Profesor Hoking je takođe izjavio da je otkrio mehanizam kojim se informacija vraća iz crne rupe.

Crne rupe: Istine i zablude o kosmičkom fenomenu

Sudeći prema Hokingovoj novoj teoriji crne rupe zapravo nisu “crne“ kao što su ljudi mislili i zapravo ne gutaju sve što dođe do njih. Naime, postoje dve sutuacije kako se sve ovo može završiti. Prvo, možete zauvek biti zaglavljeni u dvodimenzionalnom hologramu na ivici crne rupe. Drugo, možete izaći u novi univerzum.

Fascinantno: Otkrivena crna rupa 12 milijardi puta veća od Sunca!

„Postojanje alternativnih istorija je moguće, a crne rupe bi mogle da budu put do njih. Rupa bi trebalo da bude velika, a ako se vrti mogla bi biti prolaz u drugi univerzum. Ali, onda ne bismo mogli da se vratimo u naš svemir. Pa, iako sam ljubitelj svemirskih putovanja, to ipak neću isprobati“, objašnjava Hoking.

 bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...