Počelo veliko prolećno čišćenje Beograda

Jutros u osam časova počela je velika akcija čišćenja prestonice, a čelnici grada pozvali su građane da se priključe akciji.

Počelo veliko prolećno čišćenje Beograda Foto: Profimedia

Građani su do sada prijavili više od 500 divljih deponija i lokacija koje treba očistiti, a akcija će trajati do kraja aprila, kako bi se u maju posvetilo uređivanju prestonice.

Pogledajte i: Jedan predivan dan u Beogradu ponovo osvaja internet

Tokom prve sedmice biće sređene 32 lokacije u 10 gradskih opština, a biće i mnogo spontanih akcija kao rezultat saradnje sa opštinama i skupštinama stanara. U drugoj nedelji akcije čišćenja, radiće se na rubnim gradskim opštinama.

U akciji će učestvovati predstavnici Turističke organizacije Beograda, Komunalne policije, šest sekretarijata, devet JKP...

Pročitajte: Znate li koji su delovi Beograda najzagađeniji?

Gradski čelnici pozvali su građane i da se u što većem broju uključe u akciju, ističući da u njoj ne treba da učestvuju samo gradske službe, već da se promeni svest svih da Beograd treba da bude lepši, zeleniji i čistiji.

Kako su najavili iz Gradske uprave, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, clan Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor Beokom servisa Darko Glavaš, prisustvovaće početku akcije na Voždovcu, kod okretnice u Ulici Save Maškovića.

Uživajte: Beograd 1961. godine iz ugla američkog turiste (VIDEO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je za poslednji petak u maju, kada je Svetski dan komšija, nekoliko događaja na kojima će biti sumirani rezultati i predstavljeni planovi za naredni period.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da su slične akcije ranije postojale u Beogradu i predstavljale lepu praksu, u kojoj su građani masovno učestvovali.

Izvor: Tanjugbonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...