Pogledajte dokumentarni film o Eteli Merk, najboljoj prijateljici životinja

Etela Merk, strastveni borac za prava životinja, poginula je pre četiri godine onako kako je i živela - brinući o svojim krznenima prijateljima.

Pogledajte dokumentarni film o Eteli Merk, najboljoj prijateljici životinja Foto: YouTube

Akademska slikarka Etela Mark stradala je u požaru koji je u noći između 7. i 8. marta 2011. godine izbio na Salašu 166 kod Bačke Topole.

Pročitajte i: Potresna demonstracija okrutnosti prema životinjama

Ovaj salaš služio je kao azil za više od pet stotina pasa i više od stotinu mačaka, a Etela se odrekla svog posla i života u prestonici kako bi se posvetila radu u njemu. Bila je poznata po svojoj ljubavi prema životinjama i strastveno se zalagala da se njihov kvalitet života u Srbiji poboljša.

Njen put bio je trnovit - nije dobijala adekvatnu pomoć u toj borbi, a svega nekoliko dana pre njene tragične smrti, isključena joj je struja zbog duga od 45.000 dinara. I tada je Etela mislila najpre na životinje, pa tek onda na sebe - očajno je tražila pomoć jer bez struje nije mogla da priprema hranu svojim psima i mačkama.

Indija: Majmun spasao svog drugara kojeg je udarila struja (VIDEO)

Uprkos svim preprekama, Etela nije odustajala od svog cilja i ostala je predana životinjama. Do poslednjeg daha.

Dve godine nakon njene smrti, objavljen je dokumentarni film "Imam san - jedan dan s Etelom Merk", u produkciji Vojvođanske zelene inicijative, koji nam je otkrio kakva je ova heroina zapravo bila i koliko se strastveno zalagala za prava životinja.

Prošle godine, epilogom Eteline borbe bavio se i televizijski serijal "Zelena partola na delu". Pogledajte kakva je sudbila životinja s Etelinog salaša.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...