Beograd: Izložba fotografija "Impresije sa Kube"

U četvrtak, 26. februara u 19 sati, svečano će biti otvorena izložba kojom autorka Olivera Janković na zanimljiv način prikazuje ovu daleku i predivnu zemlju.

Beograd: Izložba fotografija "Impresije sa Kube" Foto: PROMO

Izložbu, koja će se održati u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, otvoriće slikarka Ljubinka Šiba Fimić, koja je inače veliki prijatelj i poznavalac Kube, njenog naroda i Če Gevarinog dela.

Upoznajte i kubansku novu sadašnjicu.

Izbor fotografija i koncept izložbe potpisuje istoričarka umetnosti i v.d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Marina Lukić Cvetić.

"Impresije sa Kube su bogat narativ vezan za prekrasnu zemlju, njeno more, ostrva, šume, glavni grad Havanu, Hemingvejeve tragove između knjiga, koktela i cigara, iskrene ljude na ulicama i šarene old tajmere. Za početak to je klasična turistička priča viđena radoznalim okom kroz objektiv. Međutim, autorka kroz izbor i kadar otkriva svoj prefinjeni senzibilitet i intuiciju da prodre u suštinu. Poenta je duša jednog ponosnog naroda, pulsiranje života, temperament dat kroz muziku i pokret, zamotan u listu duvana i pretočen kroz kapljice ruma. Reći ćete, raj na zemlji, a poruka ide uz opasku da ga je stvorio, održao i obojio optimizam koji nam svima nedostaje", objašnjava Marina Lukić Cvetić.

Saznajte i: Šta je potrebno da bi nastale fotografije NG-a? (VIDEO)

Izložba se može pogledati do 11. marta.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...