Kako izgleda statua Hrista Spasitelja izbliza (VIDEO)

Popularna statua Isusa Hrista koji "čuva" Rio de Žaneiro oduvek je privlačila pažnju, a konačno imamo priliku da otkrijemo sve njene detalje.

Kako izgleda statua Hrista Spasitelja izbliza (VIDEO) Foto: Endless Traveller/Shutterstock

Skulptura je, otkad je postavljena na brdo Korkovado iznad brazilskog grada, nepristupačna, pa je malo onih koji su uspeli da zavire u njene tajne.

Pročitajte i: Pronađeno mesto gde je Isus Hrist osuđen?

Međutim, jedna grupa ljudi pobrinula se da to promeni. Naime, tim stručnjaka napravio je 3D animaciju Hrista Spasitelja uz pomoć bespilotne letelice koja je snimila 3.500 fotografija statue i okoline. Koristeći softver Pix4D, stručnjaci su izdvojili 2.090 fotografija koje su stvorile punu teksturu trodimenzionalne mreže. Na kraju, podaci izgledaju poput prave statue Hrista Spasitelja, do najmanjeg detalja.

Zavirite i u: Slano srce južnoameričkog kontinenta

Ova tehnika vam je, možda, poznata od pre nekoliko godina, kada je Pix4D poslao više bespilotnih letelica kako bi se napravila mapa Materhorna. Iako brazilska statua nije visoka kao jedna od najvećih planina u Evropi, i projekat trodimenzionalnog animiranog prikaza Hrista Spasitelja nije bilo lako sprovesti u delo - prepreke su bile vremenske nepogode , jaki vetrovi na obali i lošeg osvetljenje.

Pogledajte i: Mačizma u Brazilu

Ipak, stručnjaci su uspeli i sada imamo priliku da bolje upoznamo simbol Rija de Žaneira.

 bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.