Čudni plavi sneg pao u Čeljabinsku i uzbunio građane

Stanovnici ruskog grada na Uralu koji su 2013. godine doživeli meteorsku eksploziju alarmirali su javnost zbog čudnog plavičastog snega koji je prekrio ulice Čeljabinska.

Čudni plavi sneg pao u Čeljabinsku i uzbunio građane Foto: Twitter/RT_com

Uspavana dolina u Kazahstanu: Nepoznata bolest utiče na mozak meštana

"Kako je svanulo, svi su primetili plave krovove, plave parkinge...počeli smo da paničimo.", rekao je Dmitri, jedan od stanovnika. Čudan rezultat padavina primećen je u industrijskoj zoni na obroncima grada. Prema Dmitrijevim rečima, čudan sneg je mirisao na gvožđe, ali nije izazvao nikakve zdravstvene probleme meštanima, od kojih neki kažu da je čak ulepšao inače sumorno okruženje.

Pogledajte i: Oživljena 32.000 godina stara biljka

Međutim, nisu svi bili srećni, naročito ne oni koji veruju da je sneg kontaminiran otrovnim materijalima. Lokalna dopisnica portala Telefact, Aleksandra Artamonova izjavila je da može "da oseti sladak ukus u ustima" dok stoji nedaleko od gomile plavog snega. Dodala je da su se ljudi žalili na grebanje u grlu nakon prolaska pored kontaminiranog područja.

Saznajte i: Kamen iz Rusije sadrži 30.000 dijamanata

Lokalni mediji su odmah počeli da se raspituju o uzrocima. Ministarstvo za vanredno stanje, kao ni Ministarstvo za ekologiju se nisu oglašavali povodom ovog slučaja, a u kasnim satima portal Lajf Njuz je objavio da je misterija rešena. Oni su došli do informacija da plavi sneg ne predstavlja nikakav problem, jer se ispostavilo da je u pitanju farba za bojenje uskršnjih jaja koja je "iscurela" iz lokalne fabrike. Kompanija Viteks uverava da boja ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje.

Najbogatija ruska porodica: Čovek s 87 potomakabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...