Ulovljena još jedna goblin-ajkula! (VIDEO)

Jedan ribar je u Australiji ulovio prastaru ajkulu dugačke njuške i zastrašujućih čeljusti, koja inače živi na višekilometarskim dubinama.

Ulovljena još jedna goblin-ajkula! (VIDEO) Foto: Wikimedia Commons

Videti jedno ovakvo stvorenje, koje obično živi na kilometarskim dubinama i to uglavnom oko obala Japana je velika retkost, ali uloviti goblin-ajkulu čiji se izgled nije menjao tokom poslednjih nekoliko stotina miliona godina je još ređe.

Pogledajte i: Ribar uhvatio goblin-ajkulu

Jedan australijski ribar nedaleko od ostrva Gabo, južno od Viktorije, uspeo je da uhvati jedan primerak ribe koja se smatra drevnom. Dvadesetdvogodišnji Loklejn Keli bio je više uzbuđen nego uplašen kada je ugledao biće iz dubina u svom ulovu.

Otkrijte i: Kako izgledaju čeljusti ajkule?

Prošle godine, jedan Amerikanac nije mogao da poveruje svojim očima kada je ugledao goblin-ajkulu u svojoj mreži. Tom prilikom izjavio je: "Nisam znao kakvo je to stvorenje. Nisam ga izmerio jer je imao opake zube koji bi mogli povrediti čoveka."

Goblin-ajkule žive na dubinama od 900 i više metara i ne predstavljaju opasnost za ljude, a zabeleženi su primerci duži od 11 metara.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.